Понякога шефовете демонстрират чудеса от изобретателност, опитвайки се да

...
  Понякога шефовете демонстрират чудеса от изобретателност, опитвайки се да
Коментари Харесай

Най-необичайните уволнения в света

 

 Офисът сериал

Понякога шефовете показват чудеса от досетливост, пробвайки се да измислят причина за уволняване на неспособен чиновник. И в случай че баналните закъсняване, мързел и не в точния момент предаден доклад не са подобаващи, то могат да се открият и надалеч по-куриозни способи, с които да се сбогувате с работата си:

Случаят във фабриката за птици

Тази история се случила във фабрика за птици, където работели двама другари. Задачата им била да слагат обработените птичи трупове на лентата на терминала за последващото им пакетиране. Веднъж приятелите намерили на улицата мъртъв лешояд.

Решавайки, че екзотичната птица сигурно ще се хареса на купувачите повече от пилетата, момчетата решили да пратят лешояда за пакетиране.

Естествено, по-късно с блестящата им кариера в птичата фабрика било свършено. И освен били уволнени, преди да си тръгнат ги принудили да дезинфекцират цялото помещение.

Не пипай радиото

Млада служителка съумяла да поработи във фризьорски едвам няколко месеца. Работела досега, в който решила да смени станцията, която непрекъснато звучала в салона. Тази „ самонадяност “ не се понравила на началството и сътрудничката била уволнена още в същия ден. Или пък може би просто не им е харесала музиката?

Уволнен за смях

Никога не се смейте на шефа, това ще ви потвърди със своя образец една клета жертва на незаслужено уволняване..

Джеймс се занимавал с поправки на жилище за офицери от Министерството на защитата на Съединени американски щати. Веднъж му се наложило да съпроводи в новото му жилище един военачалник. В това време виновните за почистването подробно излъскали пода, на който генералът се подхлъзнал, без да взима под внимание предизвестията на съпровождащия го.

Последният сметнал обстановката за извънредно занимателна и не сдържал смеха си. Хихикал се толкоз дълго, до момента в който не бил уволнен… Но не съжалява за случилото се и счита, че си е удължил много живота тогава, тъй като смехът, както е известно, е потребен.

 Вълка от Уолстрийт

Примерният чиновник

Един управител толкоз буйно обичал работата си, че бил във екстаз от всичко, което обкръжавало – сътрудници, график, отговорности. В отговорностите му влизала и автоматизацията на предприятието. С присъщата си пристрастеност служителят довел доста действия до автоматизация.

Веднъж в компанията оповестили нов конкурс, в хода на който щели да бъда преразгледани отговорностите на сътрудниците, а ненужните фрагменти да бъдат съкратени. Мениджърът отговорно се наел да покаже значимостта си пред шефовете, че се заел с всякаква работа, взимал всевъзможни поръчки.

В хода на събеседванията шефът му съобщил, че неговата активност дотам автоматизирала работата на всички предприятия, че мениджърът нямало какво повече да прави, с изключение на да бъде уволнен.

Получавайки отлични рекомендации, мениджърът се отправил към у дома, като размишляваш, че непотребната самодейност е наказуема.

 човешко ухо

Проблеми със слуха

По време на отпуската на началничката си един чиновник на работа за доставки получил задача всекидневно да изпраща доставки на някой си Майкъл Фин. Работникът старателно изпълнявал поръчението.

Връщайки се от отпуска, шефката с смут открила какво е направил сътрудникът. Защото тя му била споделила „ микрофилм “, а не „ Майкъл Фин “. Нещастникът бил посъветван да си купи нов слухов уред и бил уволнен.

Внимателно с автобиографиите

Обявите за фрагменти постоянно показват изискванията на търсещите работа в доста сантиментална светлина. На тази въдица се хванал и нашият идващ воин.

Той преди малко се бил устроил на работа в компания и съумял да изкара там 4 месеца, когато видял в един вестник публикация за открита позиция. Работата била сходна с неговата, само че изискванията били надалеч по-добри. Без да му мисли той изпратил автобиографията си на инструкции адрес.

След няколко дни бил извикан от началника си, като му било казано, че в случай че не харесва работата си, по-добре да си диря място някъде другаде. Оказало се, че служителят изпратил биографията си на същата компания.

Отчаяният служащ се не тормозил и предложил на управлението да му обезпечи по-добри условия на труд, които били разказани в обявата. Впрочем, предлагането му не срещнало отклик и той бил уволнен.

 нарязана пица

Кой изяде пицата?

Понякога кариерата ти може да бъде изпортена даже от парче пица. Някой си управител работил в компания съвсем две години. Веднъж след обяд той забелязал, че сътрудниците му оставили след себе си на масата недоядено парче пица.

Гладният помощник решил, че материалът не би трябвало да се губи и доял остатъците. По-късно се се изяснило, че тези останки от пица щели да бъдат взети от различен чиновник за у дома, а сътрудника ги изял „ на своя глава “.

Гладният управител бил извикан за превъзпитание от шефа, който решил да се отърве от подобен обезсърчителен зависещ.

Опасният статус 

Докато била на работа, Кимбърли Суан написала във фейсбук статус „ Скучая по време на работа “. Началникът на девойката бил измежду приятелите ú и също бил онлайн, по тази причина, като видял статуса, извикал подчинената в офиса си.

Още на прага той декларирал: „ Ким, стига си скучала! “ И предложил на неразумната служителка да напише заявление за уволняване. А вие добавяте ли шефовете си в другари?

Но има и още по-фрапиращи случаи. Вижте ги в: Доста тъпи аргументи да те уволнят 

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР